Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Belangrijk

Conditie en ervaring

Om op Kefalonia te kunnen fietsen is een voldoende fysieke conditie noodzakelijk. Daarnaast is een goede gezondheid een pré. Bent u hier niet zeker van? Informeer bij uw huis- of sportarts naar een medisch attest. Dit attest verklaart u fit om aan de fietsvakantie te kunnen deelnemen.

Veiligheid

Fietsen is over het algemeen een veilige sport, maar ongevallen zijn nooit uit te sluiten. Daarom verplicht Hellenic Cycling deelnemers aan het racefietsprogramma om een fietshelm te dragen. Voor een klein bedrag per week kunt u van ons een professionele helm gebruiken. De deelnemers dienen te allen tijde de verkeersregels in acht te nemen. Als u ervoor kiest om uw eigen racefiets mee naar Kefalonia te nemen, dan adviseren wij u om goede (nieuwe) banden te monteren. Zorgt u er voor dat het remsysteem goed functioneert (nieuwe remblokjes), de remafstand in de bergachtige delen is aanzienlijk langer dan op vlakke wegen. Om onbezorgd deel te nemen aan de fietsvakanties verplicht Hellenic Cycling haar deelnemers een reisverzekering af te sluiten.

Zon en warmte

Op Kefalonia is de temperatuur erg aangenaam, maar op zeer warme dagen is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon. Wij adviseren de deelnemers aan onze fietsvakanties om voor aanvang van een dagtocht benen en armen in te smeren met beschermende zonnebrandmiddelen. Veel zonnebrillen beschermen uw ogen tegen ultraviolet zonlicht.

Water is belangrijk als transportmiddel in ons lichaam. Tijdens het fietsen neemt de lichaamstemperatuur toe en fungeert “zweten” als warmte transporteur. Het is belangrijk om tijdens warme dagen regelmatig te drinken!