Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Deelnemers 2010

1e Steven Rooks Fietsweek Kefalonia

20 september – 27 september 2010

Voor het najaar was ik op zoek naar een fietsuitdaging (niet te zwaar, maar ook niet te gemakkelijk) in een lekker klimaat en daarbij stuitte ik op de Steven Rooks Fietsweek op Kefalonia. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Kelalonia gehoord, maar wel van Steven Rooks natuurlijk. Het fietsprogamma en de ligging van het eiland spraken mij aan en daarom heb ik gelijk geboekt. Het is mij uiteindelijk bijzonder goed bevallen. Kefalonia is een prachtig eiland in een heerlijk klimaat, het biedt voor iedere fietser wat wils; van prachtige kustwegen tot pittoreske plaatsjes en van vlakke en glooiende wegen tot serieuze beklimmingen. We verbleven in een mooi appartement met zwembad en ontbijt bijna op bed en was ‘s avonds het diner prima verzorgd.

Guido heeft een aantal mooie etappes over het eiland uitgezet, waarbij het alleen al vanwege het natuurschoon een genot was om die te fietsen. Onze groep was samengesteld uit een aantal redelijk ervaren fietsers die het leuk vonden om op de klimmetjes de krachten te meten. Op die klimmetjes bleek dat Steven het klimmen nog niet verleerd was! Nadat ik mijzelf de eerste dag op de enige serieuze klim volledig opblies, kon ik de volgende dagen Steven steeds langer volgen in de klim. Voor de tussenstops had Guido tijdens elke etappe een terras op een mooie locatie uitgezocht, waarbij een ieder zich de lunch goed liet smaken en bij thuiskomst wachtte het zwembad voor een verfrissende duik.

Helaas liet Pluvius het niet toe dat wij op de één-na-laatste dag konden fietsen. Als alternatief hebben we een dvd bekeken van de hoogtepunten van de carrière van Steven, met commentaar van de meester zelf. Onder andere zijn zeges in Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Goldrace en de etappeoverwinningen in de Tour (Alpe d’Huez) en de bolletjes- en lapjestrui kwamen voorbij. Ook weten we nu wat Steven dacht toen hij in 1991 met een banddikte de wereldtitel op de weg aan Gianni Bugno moest laten. Daarna hebben we deze dag de krachten gemeten op de bowlingbaan, waarbij het er verbazingwekkend fanatiek aantoe ging.

Deze verloren fietsdag werd goedgemaakt met een prachtige slotetappe over de kustweg langs Mirtos Beach naar Fiskardo, het noordelijkste punt van het eiland, waarna iedereen met een voldaan gevoel aan het slotdiner kon gaan. Ik wil dan ook Guido en Steven bedanken voor de perfekte begeleiding en de groepsgenoten voor hun gezelligheid tijdens dit heerlijke weekje fietsen op Kefalonia.

Diederik Branger