Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Deelnemers 2011

2e Steven Rooks Fietsweek Kefalonia

20 mei – 27 mei 2011

Helemaal verrast was ik toen ik op mijn 50e verjaardag van mijn vrouw een week fietsen op Kefalonia kreeg aangeboden. Ik moest zorgen dat de racefiets in orde was en mijn koffer gepakt stond. Alles was geregeld, zelfs de vrije dagen op mijn werk. Iedereen wist van deze fietsweek: familie, vrienden en collega’s, behalve ik. Nog voor mijn vertrek wat op internet gekeken en zag dat ik een week met Steven Rooks ging fietsen. Dit maakte het wel helemaal bijzonder. Mijn vrouw en ik hebben al veel fietsvakanties gemaakt, maar Kefalonia was nieuw voor mij.

Op 20 mei was het zo ver. De fiets goed ingepakt in een doos en een koffer vol met fietskleding. Eenmaal geland op Kefalonia werd ik warm welkom geheten door iemand met een bordje van Cycletours. Dit bleek Guido te zijn. Hier maakte ik kennis met de overige deelnemers. We reisden naar Nostos in Mousata. Hier werden we naar onze kamers gebracht. Het zag er allemaal zeer netjes en luxe uit. We hadden allemaal een kamer met balkon en uitzicht op zee. Helemaal geweldig. Het diner in restaurant Stamna was ook elke avond prima in orde.

Alle ochtenden rond 08.30 uur werd het uitgebreide ontbijt op de kamer gebracht. Om 09.30 uur was het verzamelen bij het zwembad en hier vertelde Guido wat we die dag gingen fietsen. Eenmaal op de fiets kwam Steven regelmatig bij je rijden om te vertellen over de juiste fietshouding, hoe je het beste een berg op kunt rijden, hoe je moet dalen. Echt allemaal zeer raadzame tips.
Onze rustdag werd een dag verplaatst omdat de weergoden ons minder goed gezind waren. Op deze rustdag heeft Steven over zijn carrière als profwielrenner verteld en over zijn zeges in o.a. L-B-L en de Alpe d’huez. Ook werd er open gesproken over dopinggebruik en omdat er in onze groep mensen zaten die een medische achtergrond hadden werd ook dit een zeer interessant verhaal.
Op Kefalonia hebben we o.a. een ondergronds meer bezocht en een feest bijgewoond op een nationale feestdag. Hier voerden een groep kinderen in Griekse klederdracht diverse dansen uit. We zijn door de wijnvallei gefietst en hebben een bezoek gebracht aan een klooster, kerkje en kasteel. Dus al met al een zeer leuke en leerzame fietsweek gecombineerd met cultuur van het Griekse eiland. Het was echt super om je eigen tolk (Guido) bij je te hebben. Ik wil Steven en Guido bedanken voor deze onvergetelijke fietsweek.
Peter van Mil