Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Ons Kefalonia avontuur

Ons Kefalonia avontuur (3/3)

Nieuwsbericht: 13 september 2014

De laatste 5 kilometers waren het zwaarst. Het werd een gevecht tussen berg en fietser. Ik reed zo’n 15 minuten voor Anouk en terwijl ik mezelf moed insprak deed ik dat ook voor haar. Zou ze het gaan redden? Ik zag haar gezicht weer voor me na haar eerste klimmetje, maar ik wist, ze is sterk. Conditioneel moet ze het echt wel kunnen, maar deze klim is een sluipmoordenaar. Eenmaal boven was er helaas weinig te zien door de wolken. Alleen een paar antennes om de eilandbewoners van alle moderne gemakken te voorzien. Op het moment dat Anouk bovenkwam begon het te regenen, dus was er weinig tijd voor complimentjes. We besloten maar snel af te dalen. De regenspetters ontwikkelden zich in sneltreinvaart in een ware hoosbui. We kregen het ontzettend koud en gingen onder een afdakje schuilen waar ook een Duits stel, dat de klim met de scooter deed, stond te schuilen. Zij waren zo aardig om hun jas even aan ons uit te lenen. Na de bui zijn we voorzichtig terug naar ons appartement gefietst en na 66 kilometer op de teller waren wij aan het begin van de middag weer in onze uitvalsbasis.

De volgende dag konden we ons weer uitleven. Er stond een rit van 80 kilometer op het programma. Een rondje richting Poros en Skala, om daar te lunchen en even te ontspannen. Het werd een prachtige rit, waarin we weer een heel ander gezicht van het eiland zagen. Nauwelijks verkeer, eigenlijk gewoon privé wegen, veel groen en de mooiste afdaling die ik ooit gedaan heb!

Het eiland biedt alles wat je je als wielrenner kan wensen. Zeker voor de klimfanaten is er voldoende uitdaging. De rustige en goede wegen zijn fantastisch en het verkeer wat je tegenkomst is super geduldig en rijdt voorzichtig langs je. Verder is er naast het fietsen veel meer te beleven op het eiland. Zo hebben wij een dagje een motorbootje gehuurd en konden we aanmeren bij onze eigen privé strandjes. Verder hebben wij wijnmakers bezocht en kan je heerlijk genieten van de Griekse keuken. De mensen zijn vriendelijk en spreken goed Engels.

De laatste dag dat wij de fietsen hadden gehuurd hebben we nog een rondje van 35 kilometer gereden, om het af te leren. Toch nog even kapot gaan op de berg, om vervolgens ontspannen af te dalen. Een waardig afscheid van een prachtig eiland en met z’n venijnige klimmetjes. De komende tijd zullen wij het maar weer moeten doen met het ‘kopje van Bloemendaal’

Joël en Anouk