Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Ik moet weer naar Kefalonia terug!

Ik moet weer naar Kefalonia terug! (2/2)

Nieuwsbericht: 23 juni 2015

Na drie dagen fietsen, was de excursie dag zeer welkom. Guido kent natuurlijk alle ins en outs van het eiland en vertelt van alles. Kerken, kastelen, een wijnproeverij, duistere grotten waar je lenigheid en BMI gecheckt worden, het meer van Mellisani, Myrtos beach, een lekkere lunch en steeds de mooie uitzichten over de verschillende landschappen van dit eiland. Een gezellige rustdag komt dan ook weer ten einde en dan staat de dag van de Koninginnerit voor de deur. Mount Aenos gaat beklommen worden!

Met een super mooie, maar zware tocht staan we na ongeveer 45 kilometer op de top van DE berg van Kefalonia. De tussenstop bij de lokale supermarkt is er één om nooit te vergeten en de beklimming is zwaar maar prachtig. Gelukkig nog wat onverstaanbare aanmoedigingen ontvangen tijdens de klim en uiteraard een kleine selfie-foto-stop op de top. De afdaling is een ware kwelling voor handen en polsen en de opdalinkjes die we op de terugweg toch ook nog moesten rijden waren gelukkig nog net te doen. Moe maar voldaan en trots op onze prestatie konden we lekker in het zwembad een paar baantjes uitzwemmen.

De laatste twee dagen ook nog prachtige tochten gefietst langs Myrtos beach en door het mooie (en soms zeer steile) binnenland. Steeds een wisselend uitzicht met de mooie kustlijn, bergen, blauwe planten, wijnvalleien, bossen, slangen en steeds die heerlijke zon. Om je heen blijven kijken is op de racefiets soms wel eens lastig, maar hier zeker de moeite waard! Ondanks het afzien op de fiets een heerlijke vakantie gehad met goed appartement, lekker zwembad, lekker eten bij Stamna, veel gezelligheid, goede fietsbegeleiding, rustige wegen en al die andere goede herinneringen waar je bij had moeten zijn om ze te begrijpen. Nu is het te hopen dat die paar Strava Qommetjes nog even blijven staan…of misschien wel niet, want dan moet ik snel terug om mijn naam weer op de eerste plek te zetten.

Jorienke Krieger