Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Ons Kefalonia avontuur

Ons Kefalonia avontuur (2/3)

Nieuwsbericht: 13 september 2014

Op dag 2 had ik een voorzichtig¬† bergritje uitgestippeld. Vanaf de hoofdstad de berg op richting een klein dorpje genaamd Faraklata. Dit klimmetje van zo’n 5 kilometer, maar een gemiddeld stijgingspercentage van boven de 10%, was voor Anouk een memorabele. Ze kwam uiteindelijk boven zonder af te stappen maar de manier waarop gaf mij weinig hoop op een gezamenlijke beklimming van de Mount Aenos. Na wat bemoedigende woorden, veel water en een reepje, gingen we toch weer verder naar Valsamata. Het klimwerk ging Anouk steeds beter af en dankzij de rustige en goede wegen op het eiland is het afdalen ook puur genieten!

Een middagje strand hadden wij wel weer verdiend en omdat de wijn wel erg goed smaakte die avond werd de rit van dag 3 een korte, maar wel weer een mooie! We lieten de bergen maar even links liggen en ontdekte tijdens het fietsen wel een heel mooi restaurantje. Verscholen tussen een dennenbos aan het water. De exacte locatie laat ik jullie graag zelf ontdekken. Hier zouden wij zeker terugkeren voor een romantisch diner besloten wij al fietsend!

Om 7:30u. ging de wekker de volgende dag. Vanuit ons balkon konden we de top van de Mount Aenos zien. Verscholen tussen een paar kleine wolkjes, die verder eigenlijk nergens te bekennen waren. Vandaag zouden we hem samen trotseren. Benen voelden goed, lekker weertje, ideale omstandigheden. Het klimwerk bouwt zich langzaam op. De eerste 15 kilometer zijn goed te doen. Je stijgt daarin tot zo’n 500 meter hoogte, met af en toe vlakke en aflopende stukjes. We kwamen aan in Valsamata, het laatste dorpje op onze weg naar de top. Daar hebben we op advies van Guido, de fietsverhuurder, onze bidons bijgevuld en heb ik nog een klein flesje water in m’n zak gestopt. Water zouden we nodig hebben.

Dan was er nog 18 kilometer te gaan. Na een klein stukje dalen waarin binnen 3 minuten zomaar even 100 meter klimwerk teniet gedaan wordt, kom je bij de afslag Mt. Aenos. Het werd een zware klim met heel af en toe een auto die je voorzichtig passeert, een claxonnerende chauffeur en een bijrijder die nog wat aanmoedigingen geeft. Zelfs de berggeiten kijken je aan met een blik van ‘waar ben jij mee bezig?’ Steeds meer donkere wolken verzamelden zich rondom de berg, maar dat weerhield ons niet van het hogere doel.

Deel 3 klik hier