Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Deelnemers 2011

3e Marc Lotz Fietsweek Kefalonia

29 april – 6 mei 2011

Aangekomen bij de gate kijk je om je heen en probeer je de medefietsers te herkennen. Best spannend, want zowel bestemming als reisgezelschap zijn onbekend. Op de luchthaven van Kefalonia stond Guido al op me te wachten en na het uitwisselen van wat formaliteiten vertrokken we naar Mousata. De groep werd de volgende dag aangevuld met nog 2 deelnemers. Samen met Marc en Guido waren we deze week met 8 personen.

Het weer was perfect om te fietsen, af en toe een wolkje en zo nu en dan de wind. Je kunt het weer op Kefalonia niet voorspellen, maar je mag er vanuit gaan dat het mooi weer wordt. De eerste etappe was rustig infietsen en een beetje onwennig. Je kijkt wat om je heen, let erop hoe makkelijk of moeilijk anderen de trappers ronddraaien. De medevakantiegangers bleken allemaal aardige mensen te zijn.

Een sportieve, gelijkwaardige groep (waaronder 2 dames) met ieder zijn eigen specifieke fietscapaciteiten. Na de eerste etappe van 75 km was het afwachten wat het eten zou brengen. Ieder avond aten we in restaurant Stamna en na de eerste avond was de “appele pie” al favoriet.

De tochten waren gevarieerd en nergens vlak. Er was genoeg tijd om een stevige lunch te genieten en er werd druk gekletst. Met name veel fietsverhalen en iedereen deelde zijn eigen ervaringen. Goed uitgerust moesten we dan meteen weer flink bergop en maakten we nog een lusje van circa 50 km. Vaste prik na het fietsen even afsluiten bij het zwembad met een drankje en de benen rust geven.

Er is altijd iemand die lek rijdt..Ja dat was ik en dat nog wel in een lange afdaling. Marc kwam weer helemaal terug naar boven fietsen maar ik had inmiddels een lift geregeld in een grote pickup truck (sorry Marc voor de extra onnodige klimkilometers). Ik stond met mijn wiel in de hand en de ene auto na de ander bood zijn hulp aan. Alsof je in een touretappe met pech aan de kant staat. Vriendelijke mensen die Grieken en zodoende werd ik aan het terras afgezet.

Kefalonia is een verrassend mooi eiland waar elke fietser zich kan uitleven. Het parcours is afwisselend en biedt voldoende uitdagingen voor iedereen. De wegen zijn goed en rustig en ik kan het daarom iedereen aanraden.

Daniel Dol