Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Excursies

Excursies

Op rustdagen kunt u deelnemen aan excursies die wij voor onze gasten organiseren. Ook niet-fietsers zijn van harte welkom.

Centraal Kefalonia (busje/auto)

Onder begeleiding van een Nederlands gids rijden we met een kleine groep door dit mooie en afwisselende deel van het eiland. We bezoeken het klooster van Agios Gerassimos in de Omala wijnvallei. We nemen u mee naar de nabijgelegen Robola wijnmakerij voor een rondleiding en het proeven van de trots van Kefalonia. We vervolgen onze weg naar de oostkust van het eiland waar we een bezoek brengen aan het ondergrondse Melissani meer. We dalen af in de grot en stappen daar in een bootje. De zon die door een grote opening in het dak in het blauwe water schijnt, zorgt voor spectaculaire kleurenshows. Ten noorden van Melissani stoppen we in het liefelijke plaatsje Agia Efimia waar u kunt wandelen over de boulevard en genieten van de lokale keuken in één van de betere tavernes op het eiland (lunch). De excursie gaat vervolgens verder naar de westkust richting het bekendste strand van Kefalonia: Mirtos beach. We stoppen bij het uitzichtpunt. We kijken vanaf de hoger gelegen galerijwegen uit op de baai en rijden naar het  kerkje van Agia Varvara dat is gebouwd in een rivierbedding. Beladen met de verhalen over de natuur, cultuur en de gebruiken van Kefalonia, bereiken we aan het einde van de middag weer ons appartement. Foto’s van de dagexcursie. klik hier

Boottocht Baai van Argostoli en Vardiani eiland (cruise)

Wilt u de prachtige baai van Argostoli en de kustlijn van Kefalonia eens vanaf het water bekijken? We brengen u naar het hoofdstadje Argostoli vanwaar uw boottocht begint. Op de luxe cruiseboot is een Nederlandstalige gids aanwezig die u alles zal vertellen over Kefalonia vanaf het water. Op de boot  kunt u zonnebaden op het dek, of lekker binnen of buiten zitten op comfortabele stoeltjes. Tijdens de boottocht zijn er diverse zwemstops waar u een verfrissende duik kunt nemen of weg kunt dromen op de verlaten strandjes. Op de boot zijn snorkelbrillen aanwezig die u kunt gebruiken om de prachtige onderwaterwereld te bekijken. Wie weet ziet u nog een schildpad voorbij zwemmen? We varen langs de nieuwe viskwekerijen en vertellen u alles over de visserij en de soorten vissen die hier worden gekweekt. Net buiten de Baai van Argostoli leggen we aan op het onbewoonde eiland Vardiani, met haar oude kerk en vuurtoren. Hier kunt u een wandeling maken en genieten van een BBQ (inclusief). Op de cruiseboot kunt u voor redelijke prijzen baguettes, frisdranken en snacks kopen. Aan het einde van de dag vaart u terug naar de haven van Argostoli en kunt u terugkijken op een heerlijk dagje uit.