Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Klimaat

Mediterraan klimaat

Kefalonia kent een mediterraan klimaat met zachte winters en lange, warme zomers. De gemiddelde temperatuur in januari ligt tussen 10-14° C. Vanaf eind maart doet de lente haar intrede met aangename temperaturen met pieken tot 20° C. Vanaf half mei is het weer stabiel en zomers. De gemiddelde temperatuur ligt op de Ionische eilanden in juli en augustus net boven de 30° C. De vaak aanwezige zachte westelijke wind geeft dan een aangename verkoeling.

In de zomermaanden kan er in de nacht af en toe een regenbui vallen. In juli en augustus neemt het aantal dagen met neerslag af tot hooguit 1 of 2 per maand. Augustus is de zonnigste maand met op veel plaatsen maar liefst 360 tot 390 uren zonneschijn. Vanaf eind oktober doet de herfst haar intrede en wordt er koelere lucht aangevoerd.

De temperatuur van het zeewater schommelt in januari tussen 12-15° C. Het water begint eind april op te warmen. In de maanden juli, augustus en september is de watertemperatuur het aangenaamst. In oktober koelt het zeewater weer af, maar de zee is nog altijd warmer dan in mei. De warmste maand is augustus, wanneer het zeewater overal een temperatuur bereikt van 25° C. In de herfst schommelt de temperatuur tussen 19-22° C.