Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Een week fietsen op Kefalonia is leuk, 10 dagen nog leuker

Een week fietsen op Kefalonia is leuk, 10 dagen nog leuker

Nieuwsbericht: 19 november 2015

Op de fiets en wandelbeurs was daar die zeer enthousiaste meneer in het standje van Hellenic Cycling Kefalonia. “Ja we fietsen graag maar we zijn al over 65 jaar oud, is dat nog wat voor ons?” De meneer, Guido, zei van wel en hij had hele goede fietsen met 3 x 9 versnellingen.

En het was wat voor ons! September, heerlijk weer om te fietsen. De 6 tochten die Guido voorstelde waren alle goed te doen, soms ook lekker pittig. Erg prettig dat de tochten zo waren uitgezet dat het stijgen geleidelijk ging. Soms met een afdaling flink in de remmen. We hebben geen een keer hoeven te lopen, in de lichtste versnelling kwamen we altijd boven.

Kefalonia is een eiland met goede wegen, de eilandbewoners stellen er prijs op dat op hun eiland de zaken goed geregeld zijn. Alles klopte, zonder iemand te willen beledigen “een beetje on Grieks” maar wel prettig.

We vonden de tochten die Guido had uitgezet zeer gevarieerd, veel verschillende  landschappen en uitzichten, o.a. ook met in de vissershaven van Argostoli  reuze zeeschildpadden en te Skala aan de oost kust opgravingen van een Romeinse villa met mooie mozaïeken. Mooie natuur, rustige wegen, af en toe een terras, wat wil je nog meer. Het eiland is zo groot dat onze fietstochten beperkt bleven tot het zuidelijke deel.

De  excursies per auto die we met Guido maakten gaven ons een compleet beeld van het eiland. Mooi door de groene bergen, vaak met uitzicht op zee en naar pittoreske vissers plaatsjes aan de noord kust.

Kortom een hele leuke actieve vakantie op een fijne locatie.
We zijn zeer enthousiast en als je ons als referentie wilt opgeven vind ik het prima.

h.g.

Thomas en Ad

0 Reacties op “Een week fietsen op Kefalonia is leuk, 10 dagen nog leuker”


Het is niet mogelijk reacties achter te laten.