Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Ik moet weer naar Kefalonia terug!

Ik moet weer naar Kefalonia terug! (1/2)

Nieuwsbericht: 23 juni 2015

Een weekje fietsen op een Grieks eiland klonk best goed, maar Kefalonia, waar ligt dat eigenlijk? Na enig speurwerk op Google werd ik steeds blijer van dit idee. Het aftellen kon beginnen…

Dan opeens is daar de dag dat je op het vliegveld wordt opgehaald door de sympathieke Guido en gaat het fietsen beginnen! Natuurlijk eerst even een fiets passen en afstellen en dan vol goede moed en reisvermoeidheid op pad. Zonnig, warm en goede fietsen…alleen onze navigatiekwaliteiten bleken tegen te vallen. Uiteindelijk toch een mooi rondje met mijn vader gefietst en de omgeving een beetje leren kennen. Het zwemmen en zonnen in het mooie zwembad, met prachtige uitzicht bleek een goede keus na het fietsen.

De eerste echte fietsdag werd een prachtige tocht langs de zuidkust met koffie in Poros, gezelligheid en navigatie van Guido met leuke eilandweetjes en natuurlijk een kleine fietstest bij Kato Katelios om de klimmerskwaliteiten te onderzoeken. Mount Aenos is de berg die je de hele dag ziet en die wilde ik toch eigenlijk wel rijden deze week. Volgens de mannen moest je hiervoor echter wel eerst door de ‘klimkeuring’ komen…

Tijd om bij te komen was er nog even niet, want op dag 3 stond de kustlijn van het westen van het eiland tussen Argostoli en Lixouri op het programma. In Argostoli een korte stop gemaakt om de reusachtige schildpadden te bekijken, wow dit is echt bijzonder en uniek! Vervolgens over de kustweg met uitzicht over die blauwe zee helemaal rondgereden tot aan Lixouri. Vanuit Lixouri met het pondje terug naar Argostoli en na het bijkomen in het zwembad was er alweer een dag voorbij! Time flies…

Deel 2 klik hier

0 Reacties op “Ik moet weer naar Kefalonia terug!”


Het is niet mogelijk reacties achter te laten.