Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Fital fietsvakantie Griekenland – onze ervaring op Kefalonia

Fital fietsweek op Kefalonia

Nieuwsbericht: 2 oktober 2014

6 september was voor ons een nieuwe ervaring met Fital, namelijk een fietsvakantie in Griekenland op het eiland Kefalonia. Voorheen waren we vaker met de Fitalbus mee geweest, maar dit was nieuw. Wij hebben voor 15 dagen gekozen, waarvan 6 fietsdagen, variƫrend van 25 tot 70 km. Op de airport van Kefalonia werden wij opgehaald door de Nederlandse Fital medewerker Guido, die ons naar het prachtige appartementen in Mousata bracht. De volgende dag werden onze (nieuwe) fietsen uitgereikt en afgesteld naar onze lengte en wensen en konden wij ons gaan uitleven. Route mee, bidons, fietstassen, aan alles was gedacht. Je kon zelfs e-bikes huren. Het is altijd weer even wennen in een ander land. Hoe zijn de wegen, is er veel verkeer. Fietspaden zijn er niet, maar de wegen zijn redelijk goed en ook breed. De meeste automobilisten maken een boogje om ons heen. Erg veilig.

De eerste dag deden we een route van 25 km naar de burcht van Agios Georgios. Best pittig, maar het was de moeite waard. Na een lekkere lunch bij de burcht konden wij er weer tegen om de route af te maken. Route 2 en 3 waren ook erg mooi. We fietsten o.a. naar de hoofdstad Argostoli, waar we schilpadden hebben gezien in de haven van wel 1 meter in omvang. Dag 4 hebben wij met nog 2 dames (ook van Fital) en onze begeleider Guido een excursie met een auto over een deel van het eiland gemaakt. Hij heeft ons de mooiste plekjes laten zien. We hebben de robolla winery in de vallei aangedaan en uiteraard daar enkele wijntjes geproefd. Ook gevaren in het ondergrondse meer van Melissani. Onderweg gezellig geluncht. Een geweldige dag! De dag erop nog een fietsroute naar Skala. Ook hebben we de fietsen gebruikt om verschillende strandjes te bezoeken. De laatste 2 dagen hebben we een auto gehuurd om het eiland nog beter te ontdekken. Prachtige natuur, de bergen, kloven enz. Uiteraard het mooie weer heeft er voor ons een onvergetelijke vakantie van gemaakt.

De fietsreis verdient voor ons een ruime 8. Guido bedankt en succes.
Groeten Wim en Trees Versteeg

0 Reacties op “Fital fietsvakantie Griekenland – onze ervaring op Kefalonia”


Het is niet mogelijk reacties achter te laten.