Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Kefalonia fietsavontuur

Kefalonia fietsavontuur (1/3)

Nieuwsbericht: 14 september 2014

Twee jaar geleden raakte ik besmet met het wielrenvirus. Eigenlijk heb ik nooit een voorliefde voor deze sport gehad, maar na aanschaf van mijn eerste racefiets was er geen weg terug. De eerste ritjes gingen langs rivier de Amstel, de Rondehoep, Vinkeveen, Uithoorn en langs de kust. Ik moest trainen, want een maand later zou ik met een groepje vrienden door de Alpen fietsen. Daar zag ik de tourrenners ploeteren op de Alpe d’Huez. Diep respect ontwikkelde ik voor deze gasten.

De eerste bergbeklimming zal bij menig wielrenner nog op het netvlies staan. Ook bij mij. Ik wist niet wat mij overkwam en snapte niet dat mensen dit voor hun lol deden. Langzaam werd dat gevoel minder en begon ik het klimmen zelfs leuk te vinden.Inmiddels heb ik mijn vriendin Anouk ook besmet met het wielrenvirus, al heeft ze een iets mildere variant te pakken.

Onze liefde voor het fietsen heeft ons doen besluiten om tijdens onze vakantie racefietsen te huren. Zo kwamen wij uit bij Hellenic cycling op het Griekse eiland Kefalonia. Nooit van gehoord Kefalonia. Niemand in onze omgeving eigenlijk. Dit maakte het eiland voor ons nog interessanter. De foto’s op internet van prachtige stranden, een perfecte blauwe zee, goede wegen en bergen, (voor mij vooral bergen) deden ons besluiten te boeken.Met behulp van mijn Garmin fietscomputer had ik al wat mooie routes uitgestippeld. Onze Griekenland fietsvakantie was een feit.

De eerste rit was redelijk vlak, beetje klimmen ontkom je echter niet aan op het eiland. Het werd een rit van ruim 50km van Argostoli tot Luxouri, rondom de baai. Bij vertrek vanuit Argostoli stijg je langzaam tot zo’n 300 meter hoogte, echt vals plat. Vervolgens daal je en gaat het nagenoeg vlak naar Lixouri. Wat een mooie rit om te beginnen. Bijna constant je eindbestemming in het vizier en de hele rit langs de kustlijn fietsen, lekker briesje en hier en daar een fotomomentje uiteraard!

De fietsen voelden vertrouwd, schakelde soepel en waren goed onderhouden. Bij onze eindbestemming, Lixouri, stond de veerboot op ons te wachten om terug te keren naar Argostoli. 20 minuten varen. Voor een habbekrats ben je weer in de hoofdstad en heb je genoeg leuke restaurantjes om van een welverdiende lunch te genieten. Voor mij was de hoogste berg op het eiland, de Mount Aenos, een beetje mijn angstgegner. Hij moest en zou beklommen worden. De top ligt op bijna 1600 meter hoogte en is vanuit onze accommodatie 33 kilometers klimmen. Eerst maar even peilen hoe Anouk daar tegenover stond.

Deel 2 klik hier

0 Reacties op “Kefalonia fietsavontuur”


Het is niet mogelijk reacties achter te laten.