Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Fietsen op Kefalonia? Gewoon doen!

Fietsen op Kefalonia? Gewoon doen!

Nieuwsbericht: 4 augustus 2014

Voor het eerst weer samen op vakantie en voor het eerst op de fiets, dat was onze uitdaging dit jaar. We hadden maar een week, want midden in verbouwing. Gelukkig las ik in het blad Fiets Actief over de Griekenland fietsvakanties op Kefalonia bij Guido van Meeteren met zijn Hellenic Cycling. Griekse eilanden hadden we al eerder bezocht en gewaardeerd. Fietsen als hobby doen we nog maar sinds kort en nog te weinig; een heuvelachtige ervaring in eigen land hadden we echter al achter de rug. De informatie, de berichten en de foto’s op de website trokken ons over de streep.

Na een warme ontvangst en de constatering dat het appartementje en ook de tuin en het zwembad ons blij maakten, inspecteerden we de hybride fietsen. Zagen er goed uit, afstelling ok! en ze waren ook prima! De volgende dag zouden we gewoon maar bij het begin beginnen met een kleine tocht van zo’n 30 km in de buurt. We kwamen oa bij het klooster en de Burcht Agios Georgios. Pittige klim naar die burcht maar zeker de moeite waard niet in de laatste plaats om het terras en het eten.

Genoeg uitdaging hoor en goed schakelen!  Maar het voelt goed als je in een lekker ritmetje naar boven fietst, kost dan ook wat minder energie (lees zweet). Dat lukte natuurlijk niet altijd even goed. Bij het afdalen genoeg remmen, maar ook van het uitzicht genieten! Maar verder gewoon leuk, te doen, mooi, soms even heel erg heet, leuk contact met de locals,  cafe freddo soms met baklava, lekkere lunches her en der in tavernes langs de weg, mooie kloostertjes en baaitjes, veel water drinken of soms zelfs cola….kortom alles bijzonder enerverend.

We hebben genoten. Het weer was fantastisch, heet, met een lekker windje. De uitzichten vervelen nooit, de mensen zijn vriendelijk, behulpzaam en de dorpjes authentiek. Uiteindelijk hebben we 6 dagen achter mekaar gefietst en de afstanden werden steeds langer (voor ons betekende dat max. 70 km)…

Guido heeft daar alles goed geregeld en heeft goede tips. De sfeer warm, goedlachs en persoonlijk. Ontbijt bij Effie in de tuin en het eten en de lokale Robola wijn in de Stamna waren prima.

Als cooling down bleek een wandelingetje naar het strand van Mousata zeer geschikt (Trapezaki), of natuurlijk een koele duik in the pool. Geen spierpijn gehad. Onze lolletje van de dag werd altijd het afsluitende klimmetje (50 meter 8%?) naar het appartement Felix. Nog lang niet alles gezien en nog uitdagingen genoeg. We komen graag nog eens terug.

Martijn en Elise Rasenberg, Vught.

0 Reacties op “Fietsen op Kefalonia? Gewoon doen!”


Het is niet mogelijk reacties achter te laten.