Voor 2016 nog plaatsen beschikbaar voor een fietsvakantie op Kefalonia

Fietsvakantie Ionische eilanden – welkom op Kefalonia

Fietsvakantie Ionische eilanden – welkom op Kefalonia

Nieuwsbericht:  30 augustus 2014

Een mooi vooruitzicht voor mijn Griekenland fietsvakantie om weer naar Kefalonia te gaan, na een eerdere kombinatietocht van Kefalonia, Ithaka en Zakinthos in 2010. Nog steeds is de grote toeristenstroom op Kefalonia niet neergestreken. Wel op Zakinthos. Ik neem in juni 2014 het vliegtuig naar Zakinthos (Corendon) omdat op zo’n korte termijn de vluchten naar K. al vol waren. Met de taxi in 15 min. naar het prima hotel Elea in Argasi: prima, rustig op 300 m. van het centrum, goedkoop en gerund door een ouder aardig Grieks echtpaar. Argasi is zo’n weinig zeggend dorpje waar teveel Engelsen zitten maar nog wel te doen. Alles is dichtbij: de luchthaven, de pont, de hoofdstad en het mooie Dafni beach met de schildpadden stranden. Eigenlijk is Limni Keriou veel mooier maar tja verder weg. De fietsdoos die net in een Mercedes past, kan in het hotel worden bewaard. Er zijn twee veerponten naar Kefalonia: in het noorden van Ag Nikolaos naar Pesada en de ander vanuit de hoofdstad Zakinthos via Kilini (Peleponnesos) naar Poros op Kefalonia. De eerste vaart nogal onregelmatig en daarvoor moet je nog en flink fraai ritje noordwaarts maken. Lekker klimmen. Dan zit je wel in één keer vlakbij Mousata. De tweede vaart altijd en meermalen per dag. Zo kom ik ’s middags uitgerust in Poros aan. Guido had me graag willen ophalen, maar een stukje fietsen naar Mousata staat me wel aan. Niet schrikken want vanaf de boot gaat het flink omhoog de kloof door; daarna is het een heerlijke klim met prachtig uitzicht naar Pastra en dan slechts licht dalen naar Mousata. Andersom dus helemaal geen moeite. Wat een heerlijk pension heeft Guido van Meeteren daar geregeld zeg: kleinschalig, goede appartementen, veel ruimte om te ontbijten en zwemmen en prima restaurant Stamna ligt op plm. 200 meter lopen. Niet in een druk dorpje maar alles rustiek gelegen tussen de velden. Met de mountainbike sta ik na 3,5 uur steil klimmen op de top van de Mount Enos: belofte van de vorige keer. Mooi uitzicht tussen die speciale sparren door. Onverhard zijn er nog meer mogelijkheden op het eiland, bv. De Monolitos op 1.000 m. Verder weg huur je een racefiets voor het slaperige Ag. Efimia (90 km.), het rondje Poros – Skala (60 km), rondje Lixouri (70 km. of via Mirtos beach 90 km. of verder door naar Argos?), rondje Dilinata en dan via Lassi terug (80 km) of toch maar lui visjes eten in Kato Katelios (40 km.)? Het eiland staat vol in bloei, de wegen zijn rustig, dit is nog mooi Griekenland. Wel moet er soms flink geklommen worden, maar wie een steuntje wil, huurt bij Guido de elektrobike. Of maakt een bustoertje met hem naar de grot van Mellissani en naar Fiskardo. Fietsen naar Ithaka of Olympia?: het valt vast te regelen. Slimme levensgenieters zitten op het heetst van de dag op een terrasje achter een Griekse salade. Na twee weken fietsen op Kefalonia rest slechts heimwee. Ook naar de mooie Pelagia. Bedankt Guido! Ik kom terug.

Otte Boom

0 Reacties op “Fietsvakantie Ionische eilanden – welkom op Kefalonia”


Het is niet mogelijk reacties achter te laten.